
Courgette is net als de pompoen en lid van de komkommerfamilie. Het zijn allemaal vruchtgewassen met een geweldige groeikracht die pas in mei de grond in gaan (ze kunnen niet tegen nachtvorst). In tegenstelling tot haar familieleden kruipt de courgette niet over de grond. De bladeren van de courgette zijn ruw en stekelig. We hebben vershillende soorten courgette met allemaal een net iets andere vorm, kleur en smaak.
Hoe oogsten
Snijd het steeltje van de courgette. Snijd weg van de plant zodat je hem niet beschadigd. Courgettes groeien supersnel, dus soms oogsten wij de courgettes als ze te groot worden, dan liggen ze op de oogsttafel.
Hoe bewaren
Courgette heeft het niet graag koud: buiten de koelkast bewaren dus (dan ongeveer een week houdbaar).
Hoe bereiden
In stukjes gesneden in de pasta, in plakjes in de lasagna of hartige taart en gekookt en gepureerd in soep en saus. Je kan courgette ook rauw eten, met schil en al natuurlijk! Aan de courgetteplant groeien bloemen die je ook kunt eten en mooi in een salade staan.
