Stadstuinderij NoordOogst is een biologisch tuindersbedrijf in het Stadslandbouwprojekt NoordOogst in Amsterdam Noord. Het is een Zelfoogsttuin voor de Buurt op basis van groente-abonnementen. Met een aangrenzend Voedselbos.

Je koopt een groente-abonnement aan het begin van het seizoen en je komt zelf elke week  je verse groentes oogsten van het land vanaf de eerste oogst. Je kinderen kunnen ook meehelpen. Of een vriend of buurvrouw. Je krijgt hulp van de tuinder of andere oogsters hoe je moet oogsten en waar je kan oogsten die dag. Iedereen helpt elkaar.

Naast de zelfoogst kan je ook losse groentes kopen bij de tuinkeet op alle zaterdagen, vanaf  mei en op markten/lokale gelegenheden.

Omdat niet alle abonnementen verkocht worden tot nu toe (er wordt voor 100 grote abonnementen geteeld) wordt er wekelijks geleverd aan de Voedselcooperatie Amsterdam Noord (Foodcoopnoord) , aan bedrijven op het Stadslandbouwprojekt, waaronder Stroop en Tuin van Eten en aan restaurants in de buurt die lokaal en zoveel mogelijk biologisch koken, dat wil zeggen dat ze koken met de groentes die komen van de biologische lokale kleinere tuinders.  Deze horeca-initiatieven in de stad koken vaak experimenteel, met wilde plukgroentes, aparte bladeren uit het Voedselbos, onbekende bessen en kersen en eetbare bloemen, maar ook met groentes als kolen, aardappelen, wortels, alle slasoorten en kruiden.

Stadstuinderij Noordoogst Amsterdam