Hoewel je van knolselderij ook het blad kan eten gaat het om de verdikte wortel, de knol die half boven en half in de grond groeit. Knolselderij houdt van zware grond en gedijt dus goed in kleigrond. In de zandgrond van NoordOogst blijven ze daarom vrij klein. Knolselderij kan niet tegen vorst, ze worden daarom meestal in oktober geoogst. Thuis kan je ze een tijdje bewaren op een koele, droge plek. Snijd de stengels en het blad er af, dan blijft de knol langer goed.
Hoe oogsten
We zetten een riek neer in het knolselderijbed. Daarmee kun je voorzicht een knolselderij uit de grond wippen.
Hoe bereiden
Schil en was de knol goed. Knolselderij verkleurt snel na het schillen. Dat heeft geen effect op de smaak maar ziet er niet zo aantrekkelijk uit. Knolselderij wordt rauw geraspt in salades verwerkt, in de soep, in ovenschotels en is ook lekker als puree.