In de Tuinderij worden Samenwerkdagen georganiseerd, op alle eerste zaterdagen van de maand, van maart tot en met november, voor de oogsters. Als je liever doordeweeks wilt komen helpen kan dat ook op afspraak.

De SAMENWERKDAGEN zijn er om de schouders er even onder te zetten, samen met elkaar is dat veel leuker! En ook leerzaam. Je krijgt meer gevoel met het werk op het land. Los van paden leggen met haksel, kan je ook helpen met wilgen snoeien of onkruid wieden, bedden schoonmaken of gezamenlijk een bijenlint zaaien. Deze dag is ook om elkaar te ontmoeten.

Door het seizoen heen komen er meerdere momenten dat er nieuwe mensen kunnen komen kijken op de tuinderij bijv. OPENING TUINSEIZOEN met samen soep eten en rondleiding voor nieuwe mensen of een extra klusdagĀ  voor de oogsters en vrijwilligers als er iets groots neergezet moet worden of bij een leuke workshop over kruiden of bij een pompoenoogstdag . Het mooist is als er ook oogsters zijn die dan bijv. een taart bakken, of die dag alle drankjes verzorgen. Zo deel je het met elkaar en dat geeft verbondenheid.

Stadstuinderij Noordoogst Amsterdam