De Stadstuinderij is opgezet in maart 2017 door Marijke Droog.  Als biologisch tuinder, opgeleid op de Warmonderhof en met achtergrond kunst met kinderen en een creatieve therapiepraktijk is dit haar verdere droom om waar te maken voor de toekomst. Met een basis als biologisch groenteboer en kruidenier is het tuinderschap een logisch vervolg. Zeker in deze tijd van bewust omgaan met energie en voedsel, maar ook kwaliteit, is de biologische groenteteelt op lokaal nivo een belangrijke ontwikkeling voor nieuwe generaties.

Iedereen kan elke week eigen verse groentes van het land halen en weer bewust worden welke groentes er bij het seizoen horen. De groentes van het seizoen bevatten ook de nodige voedingsstoffen voor de mens in dat seizoen. Dat weet bijna niemand meer.

Stadstuinderijen in combinatie met wonen en werken moeten de toekomst worden in en rondom de steden.

Het ontwikkelen van het kleine Voedselbos als voorbeeldbos voor eetbare tuinen gaat stap voor stap, vanuit de principes van de permacultuur.

Het samenwerken met de andere ondernemers op het Stadslandbouwprojekt is een belangrijke reden waarom de tuinderij op deze plek is begonnen. Je kan met meerdere bedrijven bij elkaar een duurzamere wereld creeeren en vormgeven aan kringloopmethodes (groenteresten en bostel naar de varkens, bostel naar de compost, elkaar helpen met grote klussen, uitlenen van tafels etc. bij extra gelegenheden, groentes naar de rokerij, projekten tussen Lodge/Tuinderij en Rokerij).

Er ontstaan hierdoor samenwerkingen op het Stadslandbouwprojekt die als concreet voorbeeld kunnen dienen voor een duurzamere maatschappij/community. Workshops en educatieprojekten zullen komende jaren meer en meer vorm gaan krijgen.

Stadstuinderij Noordoogst Amsterdam