Een snel groeiend koolgewas dat een milde smaak heeft. Het past goed in allerlei curry’s, maar is ook lekker op zichzelf. De witte bladnerven houden een fijne bite.

Oogsten

Snij de paksoi net boven de grond af met een scherp mesje, voorzichtig, want de onderste bladeren kunnen breken.

Paksoi met (oranje) curry

Door zijn kleur past paksoi perfect bij een oranje curry. Bak kort de grotere stukken van de paksoi, wat kastanjechampignons en rode ui op hoog vuur, roer er op het eind de curry pasta doorheen. Voeg eventueel wat verse gember, knoflook of citroengras toe. Schenk een pakje kokosmelk uit en laat het sudderen op laag vuur. Voeg de rest van de paksoi toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.

Door de bite van paksoi combineert het goed met Naanbrood, maar natuurlijk is het bij rijst ook lekker.

Paksoi (als salade of bij bij pasta)

Rooster pijnboompitten in een droge pan. Schud regelmatig om. Voeg als de pitten licht beginnen te kleuren wat olie en knoflook toe. Laat die ook licht kleuren en voeg dan de fijngesneden paksoistelen toe. Schud goed om en voeg als de stelen zacht beginnen te worden het paksoiblad, wat citroensap, en peper en zout toe.

Stadstuinderij Noordoogst Amsterdam