veganistisch
door Annick geïnspireerd door Riverford
Ingrediënten
8 verse courgettebloemen
5 eetlepels bloem
5 eetlepels koolzuurhoudend water
zonnebloem- of andere neutrale olie (om te frituren)
Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een braadpan met dikke bodem.
Verwijder het stampertje binnenin de bloemen, dit kun je het makkelijkste voorzichtig met een schaar doen. Je kunt deze eventueel ook erin laten, maar ze zijn een klein beetje bitter.
Maak een glad tempurabeslag, meng hiervoor de bloem en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Meng zo kort mogelijk; je wil geen glutenvorming. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgettebloemen goed bedekt worden.
Frituur niet teveel courgettebloemen tegelijk. Haal ze één voor één door het tempurabeslag en frituur tot beide kanten mooi goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Serveer de gefrituurde courgettebloemen direct, eventueel met een simpele dipsaus van crème fraîche met citroenrasp en verse bieslook, eet smakelijk!