
Op de stadstuinderij verbouwen we veel verschillende soorten sla. In het begin van het seizoen kunnen we sla al in de kas planten, later doen we dat op het land. Het is een snelle teelt, een bed waarop sla staat wordt een paar keer per jaar beplant. Sla hoort tot de composietenfamilie waartoe bijvoorbeeld ook de paardenbloem en andijvie behoren. Al die planten hebben gemeen dat ze een melkachtig sap bevatten.
We verbouwen onder andere:
- bataviasla (rode en groene)
- bindsla (rode en groene)
- ijsbergsla
- pluksla
- eikenbladsla (rode en groene)
- bindsla (rode en groene)
- veldsla (als pluksla)
- sala nova
- lollo biondo/rossa
Hoe oogsten
Snij de hele plant vanaf de grond af.
Om de sla vers en knapperig te houden kun je hem thuis het beste wassen, in stukken scheuren en in een plastic bakje of zakje doen. Zo houden de blaadjes voldoende vocht en gaat de sla niet hangen.
Hoe bereiden
Een goede basis voor al je salades.