Veganistisch

Annick geïnspireerd door Anjum Anand

Thoran is een droge groentecurry uit Kerala, gemaakt van alle verse groenten die voorhanden zijn – kouseband, onrijpe jackfruit, sag (bladgroenten) en zelfs groene tomaten. Hier een variant met groene groenten; je snapt varieer naar het aanbod of waar je zin in hebt!

Ingrediënten

3 el kokosolie of plantaardige olie

1 tl bruine mosterdzaadjes

2 el fijngehakte verse curryblaadjes (ongeveer 20)

1 fijn gesneden ui

2 grote tenen knoflook, fijngehakt

200 g sperziebonen

200 g broccoli

2-3 el ongezoete gedroogde geraspte kokos, plus extra om te serveren

½ tl gedroogde chilipeper vlokken

½ tl gemalen kurkuma (geelwortel)

1 tl zout (naar smaak)

Eventueel nog extra verse in plakjes gesneden pepers

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg, als de olie heet is, de mosterdzaadjes toe en zodra ze beginnen te poppen voeg dan de curryblaadjes en uit toe en kook tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak mee tot dat deze gaar ruikt (ongever één tot twee minuten).

Voeg de groenten, kurkuma, zout, kokos en chili en genoeg water voor een laagje van ongeveer een cm in de pan toe. Kook, afgedekt, op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Het water zou dan ongeveer verdampt moeten zijn. Of kook als bijna gaar zonder deksel zodat het water kan verdampen. De kokos en ui zou aan de groenten moeten kleven.

Strooi wat extra kokos op de groenten en serveer. Serveer als groentengerecht bijvoorbeeld met rijst en papadums.