veganistisch
Lekker bij een maaltijd maar ook om je boterham extra lekker te beleggen. Blijft jarenlang goed in afgesloten steriele potten
Annick geïnspireerd door www
Foto: Annick
Ingrediënten
500 gr groene tomaten
500 gr rode ui of sjalotjes (mag ook minder, tot ongeveer 1/3 van gewicht van de tomaten)
1 grote zure appel, klokhuis verwijderd
1 rode chili peper (weglaten als je niet van pittig houdt, of de zaadje eruit halen/ kan ook andere hete peper)
1cm verse gember, geraspt
100gr rozijnen
Een eetlepel mosterdzaad (niet noodzakelijk)
150 gr bruine suiker
1 theelepel zout
300 ml azijn (naar eigen keuze welke azijn)
Bereidingswijze
Hak alles fijn. Dit kan ook in de keukenmachine, maar maak niet al te fijn; houd nog een bite over. Zeg nog wel stukjes ter grootte van een erwt. Doe dit samen met de andere ingrediënten in een pan met een dikke bodem.
Laat inkoken tot ca. 1/3 of tot de dikte die je lekker vindt. Zet gesteriliseerde potjes klaar. Om te steriliseren; als de potjes goed schoon zijn, schenk er kokend water in, en ook in de deksels. Kieper leeg net voordat je de chutney in de potjes doet.
Doe in gesteriliseerde potjes, en laat afkoelen met de deksel erop.