Vegetarisch- veganistische variant mogelijk

Annick / geïnspireerd door Yotam Ottolenghi

Hier mijn lievelings koolrabi recept; met rauwe koolrabi; een salade/bijgerechtje. Dit recept is met munt, maar koolrabi smaakt ook heerlijk met alleen vette yoghurt (Turkse bijvoorbeeld) en gedroogde dille en zout. Jonge meiraapjes kun je op dezelfde manier klaar maken. En als je sumac hebt: staat wel echt erg mooi als jet er over strooit.

Foto; Annick de Vries

Ingrediënten

Koolrabi (ongeveer 1 grote of wat kleinere) en/of jonge meiraap

1/3 kopje Griekse of Turkse of veganistische yoghurt

1 klein, geperst teentje knoflook

1-1/2 theelepel vers citroensap

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels fijngesneden verse munt

1 theelepel gedroogde munt

Een handvol jonge waterkers of rucola of blad van de meiraap (Wel lekker, niet nodig. Kan ook andere sla, uiteraard.)

1/4 theelepel sumakpoeder

Zout en witte peper naar smaak

Bereidingswijze

Maak de dressing in een kom. Meng de yoghurt, knoflook, citroensap en olijfolie. Voeg 1/4 theelepel zout en peper naar smaak toe. Klop de dressing glad.

Schil de koolrabi’s en snijd ze in blokjes van ongeveer 1.5 cm. Doe de gesneden koolrabi in de kom bij de dressing.

Roer de dressing voorzichtig door de fijngehakte koolrabi. Meng de verse en gedroogde munt erdoor, plus de helft van de waterkers.

Schep de salade op een serveerschaal. Strooi er sumak over en garneer met de resterende waterkers.