veganistisch

Door Annick

Koude soepen zijn heerlijk, maar wist je dat dat ook heerlijk is op basis van een curry pasta en kokosmelk? Ik kan niet stoppen met het maken van koude curry soep.

Hier een voorbeeld met courgette; maar ook hier weer elke groene groente werkt.

Ingrediënten

70 g groene currypasta (een eetlepel, doe iets minder als er mensen mee eten die niet van scherp eten houden)

1 ui of twee lente uitjes

2 kleine courgettes – of andere groenten; klein gesneden

6 limoenblaadjes (uit de vriezer, te koop bij toko), nerven verwijderd

1 blik of pakje kokosmelk à 200 ml

Eventueel koriander (met steeltjes en al)

Eventueel limoensoep

Bereidingswijze

Verhit in een soeppan de olie. Fruit de currypasta zachtjes, tot de aroma’s goed vrijkomen. En voeg vervolgens de ui toe. Fruit tot de ui zacht is.

Voeg de groenten en limoenblad toe en kook met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar.

Schenk de kokosmelk in de pan en, als je gebruikt, van het vuur af, ook de koriander. Pureer en voeg water toe tot je het een mooie dikte vindt. Proef en breng op smaak. Je kan hier ook soja saus toevoegen als je denkt dat de soep wat umpf mist.

Koel de soep af, en plaats in de koelkast. Voor je serveert probeer even of de soep de juiste dikte heeft en voeg anders nog wat water toe. Serveer, eventueel, met limoensap en een blaadje koriander. Prima gerecht voor op een picknick; je zal de picknickers verrassen.