We telen de peperplant in de kas, omdat de plant houdt van een warm klimaat. De peper is lid van de nachtschadefamilie (net als bijvoorbeeld aubergine en paprika) en behoort tot de groep vruchtgewassen: je eet namelijk de vrucht van de plant.

We telen voornamelijk normale spaanse rode pepers, soms oogsten we die als ze nog groen zijn, ze zijn dan simpelweg niet rijp, maar wel al flink pittig. Onze pepers zijn waarschijnlijk wat pittiger dan je gewend bent in de supermarkt. Doordat onze pepers in de volle grond groeien en veel aandacht krijgen, krijgen ze meer pit.

Voor de liefhebbers van pittig hebben we ook nog een aantal bijzondere rassen, waaronder de prachitge paarse Lila luzi, de russische gele, en de Jalapeño. Deze zijn allemaal echt een stuk pittiger dan de spaanse peper.

Hoe oogsten

Knip voorzichtig het steeltje door. Let op dat je de hoofdstengel niet beschadigd.

Recept; Knapperige tofu met roergebakken sperziebonen

Recept; courgette soda bread