Snijbiet wordt in Vlaanderen vaak warmoes genoemd. In de dertiende eeuw was dat hét woord voor (groene) groenten. Veel pleinen en straten danken er nog steeds hun naam aan (de warmoesstraat!). Een echte vergeten groente die je tegenwoordig weer steeds vaker aantreft in de winkel en op de markt. En op de moestuin. Snijbiet heeft veel voordelen. Het is makkelijk te telen, groeit snel, heeft weinig last van aantastingen, neemt weinig plaats in en je kan er van blijven oogsten. Snijbiet is er in verschillende kleuren waardoor hij er ook nog heel mooi uitziet (rood, roze, groen, geel). Bij NoordOogst telen we de verschillende kleuren bij elkaar zodat je makkelijk een veelkleurig bosje kan oogsten.

Hoe oogsten

Breek of snij de buitenste grote bladeren af. Zolang je het midden van de plant laat staan groeit er steeds nieuw blad aan en kunnen we er van blijven oogsten.

Hoe bereiden

Lekker om te wokken/bakken met wat knoflook. Snijbiet is erg lekker door een omeletje met geitenkaas.