
Bleekselderij heeft brede, volle stelen. Er zijn zelfblekende en groen blijvende soorten. In de supermarkt vind je meestal de bleke soort. In de biologische teelt wordt ook de groene variëteit geteeld wegens de smaak. Je gebruikt vooral de stelen als stoofgroente, in een smoothie of rauw. De bladeren kan je gebruiken in de soep.
Hoe oogsten
Snijd 1-2 stengels op grondniveau van afzonderlijke planten af.

Hoe bereiden
Recept; Salade van bonen, feta en kort ingelegde bleekselderij
Recept: Rode kool en bleekselderij in een soort van Waldorf salade
Recept; gevulde pompoen
Recept: Zoetzure bleekselderij
Nodig: struik bleekselderij, 2 tomaten, ui, olie, eetlepel rode wijnazijn, eetlepel honing, 2 kruidnagels.
Bereiding: Snij de bleekselderij in stukjes, kook 10 minuten in weinig water, ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Fruit de ui in de olie, voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort, voeg azijn, honing, kruidnagels, peper en zout toe. Schep de bleekselderij er door en stoof ze gaar.
Recept; gekookte bleekselderij met amandelschaafsel
Idee van Annick; kook kleine stukjes bleekselderij en serveer met geroosterd amandelschaafsel. Echt lekker!
 
											
				 
			
											
				