Andijvie saag
Vegetarisch – met veganistisch variant
Annick geïnspireerd door Kievit
Een mooie variant op weer eens een andijviestamppot. Makkelijk, snel en zeer smaakvol. Saag paneer refereert naar eender welke groene bladgroente en wordt meestal van spinazie gemaakt. Deze andijvie versie werkt erg goed! Als je geen melkproducten wil eten, kan je prima de paneer door tofu vervangen. Mocht je energie over hebben en ook nog zin in een fietstochtje, fiets dan naar de melktap en maak je eigen paneer van de rauwe melk uit Zunderdorp.
Foto; Robert Heijne
Ingrediënten
1 grote krop andijvie
1 cm gember
2-4 tenen knoflook
1 groene chili peper
2 uien
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma (geelwortel)
1 flinke tl garam masala (heb je dat niet, gebruik dan kerriepoeder)
200 ml kokosmelk
peper en zout
200 g paneer of tofu
Bereidingswijze
Snijd de andijvie in niet te fijne reepjes en was grondig. Laat uitlekken. Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Schil de gember en hak of rasp fijn. Snijdt de chili in kleine stukjes.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit uien glazig. Voeg knoflook, gember, chili peper en komijn zaad toe en bak even mee. Vervolgens voeg je de garam masala en kurkuma toe.
Snijd je de paneer of tofu in blokjes en bak die in een koekenpan met een scheutje olie, tot ze een beetje kleuren. Een geduldig werkje. Zet ze apart. Dit kan je ook van te voren doen.
Roer er de kokosmelk door de uien en kruiden heen en voeg de andijvie toe. Laat gaar worden in de saus met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de paneer, of tofu, toe aan de andijviecurry en serveer met rijst.