Veganistisch
Door Annick
De chili pepers en kokosmelk vormen in deze pompoensoep een goede tegenhang tegen die ietwat zoete pompoen. Pompoen schillen is een rotwerkje. Maar.. dat hoeft niet; de schil is eetbaar. Dat scheelt weer.
Ik raad aan om limoenblad meet te koken; het maakt het éxtra Thais. Voor de viseters; met wat Thaise vissaus wordt dit nog wat authentieker, maar is niet nodig. Ik probeerde onlangs veganistische vissaus en moet zeggen dat die echt goed is.
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gember (geraspt)
1 eetlepel rode currypasta (bij Amazing Oriental net wat scherper en meer ‘’Thais’’ dan in de supermarkt)
1 kilo pompoen (hoeft niet geschild – in grote stukken gesneden)
500 ml groentebouillon (kan prima van een blokje)
1 blik kokosmelk (400 ml) (Koh Thai)
4 limoenblaadjes (vriezer Amazing Oriental of Turkse/Marokaanse/Surinaamse winkels)
Beetje koriander om te serveren.
Optioneel
Thaise vissaus
Sap van een limoen
Bereidingswijze
Verwarm wat olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember en currypasta een paar minuutjes aan tot het begint te geuren. Voeg de stukken pompoen toe en ongeveer een halve liter groentebouillon. Laat koken tot gaar; ongeveer 25 minuten. Prik met een vork in om te kijken of de pompoen gaar is.
Als gaar, voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng weer aan de kook met de limoenblaadjes. Optioneel; breng op smaak met vissaus en/of limoensap.
Serveer met verse koriander. Hoewel de Thai geen brood eten is dat wel lekker hierbij; echt fusion!