Veganistisch
Annick de Vries / geïnspireerd door the Guardian
De Indiase keuken maakt van een gewone aardappel iets heerlijks en op zich staand gerecht; vers geoogste aardappelen waardig!
Bereiding 10 min /Kooktijd 15-20 min/ Voor 4 personen
Ingrediënten
6 tl olie
2 tl panch phoron – dit is een traditionele kruidenmix gemaakt met gelijke hoeveelheden venkel, nigella, komijn, fenegriek en zwarte mosterdzaad, allemaal samen gemalen
1,5 tl rode chilivlokken
1 tl gemalen kurkuma (geelwortel)
1 tl zout
500 g aardappelen, geschild en in blokjes van 1,5 cm gesneden
20 ml water
Bereidingswijze
Verhit de olie in een brede pan op middelhoog vuur en voeg, zodra de olie heet is, de panch phoron, chilivlokken, kurkuma en zout toe en bak al roerend een minuut. Voeg de aardappelblokjes en het water toe, roer tot ze bedekt zijn met het kruidenmengsel, dek de pan af en laat 10-12 minuten op laag vuur koken – het vocht in de afgesloten pan zal de aardappelen gaar koken.
Serveer los of met roti, wraps of zelfs in een tosti.