Radicchio salade met blauwe kaas dressing, walnoten en, nashi, peer.
Door Annick
vegetarisch
Foto: Annick
De radicchio van het land is vrij bitter, daarom raad ik aan om met een andere salade te mengen. Maar, houd je van extra bitter; negeer dat advies dan vooral. Prachtig met, mochten ze er zijn, bloemetjes van de malabarspinazie.
Ingrediënten
Sla:
Halve krop radicchio
Naar smaak; als je deze erg bitter vindt, voeg dan net zoveel andere sla toe
2 kleine rijpe peren (bijvoorbeeld Nashi)
Een grote hand walnoten
Blue-cheese dressing:
1/2 kopje verkruimelde blauwe kaas (kan alles zijn, van Danish blue tot gorgonzola)
Ongeveer een kopje volle kwark en/of sour cream
Peper en zout
Bereidingswijze
Snijdt de radicchio op jouw manier. Om de bittere smaak, een beetje, te verwijderen, kun je de gesneden radicchio in koud water weken terwijl je de rest van de salade klaarmaakt. Snijdt de andere sla.
Rooster de walnoten in een droge pan.
Houdt wat blauwe kaas achter. Doe de rest van de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en werk met een vork tot de gewenste consistentie. Breng op smaak met peper en zout. Optioneel; voeg naar smaak mayonaise toe.
Snijd de peer in hapklare stukjes. Verkruimel de blauwe kaas.
Doe de radicchio en sla in een kom en mix met de dressing. Leg dan de stukjes peer, walnoten en verkruimelde blauwe kaas op de salade.