Annick de Vries / geïnspireerd door BBC Good Foood
Vegetarisch, vegan variant mogelijk.
Nieuwe aardappelen zijn een traktatie op zich. Maar wie wist dat deze een hoofdgerecht konden vormen in een curry? Echt erg lekker!
Ingrediënten
1 el olie
2 uien, in plakjes
3 rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
stukje gember ter grootte van een duim, grof gehakt
2 tl komijnzaad
1 tl madraskerriepoeder
½ tl kurkuma
750 g nieuwe aardappelen, gehalveerd
sap van 1 limoen
500 ml yoghurt (of vegan yoghurt variant)
klein bosje koriander, steeltjes en blaadjes fijngehakt
200-300 ml groente- of erwtenbouillon
300 g verse erwten (of gebruik diepvries)
limoenpartjes, om te serveren
Bereidingswijze
Voor in het voorjaar: om je eigen erwtenbouillon te maken: doe de overgebleven erwtenpeulen in een grote pan met een half bosje munt, tijm en peterselie. Voeg voldoende water toe om ze te bedekken, en wat zout en zwarte peperkorrels. Breng zachtjes aan de kook en laat 35 minuten sudderen, zeef daarna. Bewaar maximaal vijf dagen in de koelkast of maximaal een maand in de vriezer.
Voor in de herfst; trek een groentebouillon of gebruik groentebouillon blokjes.
Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze 10-15 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de chilipepers, gember en kruiden toe en bak een paar minuten. Roer de aardappelen en het limoensap erdoor, zodat ze helemaal bedekt zijn met het kruidenmengsel.
Voeg de yoghurt, koriandersteeltjes en de bouillon toe. Laat 35-40 minuten zachtjes sudderen tot de aardappelen zacht zijn en de saus is ingekookt. Roer de erwten erdoor en kook nog 5 minuten. Strooi de korianderblaadjes erover en serveer met limoenpartjes.