Vegetarisch, vegan variant mogelijk.
Annick de Vries / geïnspireerd door NYT
Dit Zuid-Indiase gerecht met bieten en kokos wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees of andere curries, maar ik vind het ook heerlijk als hoofdgerecht. Serveer bijvoorbeeld met veel warme chapati’s of gestoomde rijst.
Vers curry blad kan je in de Indiase winkel, de toko of in Amazing Oriental kopen. Omdat er een ziekte zit in sommige curry struiken, is nu extra lastig te krijgen. Als het te koop is, is het vaak in de vriezer. Sla in zodra je kan kopen want dit ingrediënt geeft een echt andere en Indiase smaak aan je gerecht. Gedroogd kan uiteraard ook.De smaak van bleekselderij wordt heel snel heel anders en zachter door deze even kort in te leggen.
Ingrediënten
Twee stengels bleekselderij, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
1/4 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
30 ml witte of rode wijnazijn
1/8 eetlepel suiker
1/8 theelepel komijnzaad (optioneel)- probeer ook eens karwij, koriander, venkelzaad of steranijs
Zout en peper
Cannelloni bonen – of jouw favoriete bonen of kikkererwten-, ongeveer 200 gr, afgespoeld
Ongeveer 100 gram verkruimelde feta (of andere witte kaas). Laat weg of vervang door vegan kaas voor vegan variant.
Twee eetlepels / 30 gram gehakte zachte kruiden; (kies wat er nu geoogst kan), zoals munt, peterselie, koriander.
30 ml extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
Doe de bleekselderij en rode ui in een grote kom. Voeg de azijn, suiker, komijnzaad (of iets anders) en ongeveer ½ theelepel zout toe. Meng alles goed en laat 15 minuten staan.
Voeg de cannelloni bonen, feta en kruiden toe aan de bleekselderij en rode ui. Besprenkel met de olijfolie, breng goed op smaak met zout en peper en meng alles goed. Serveer op kamertemperatuur. (De salade kan tot 1 dag van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard.)