veganistisch
Annick de Vries, geïnspireerd door Yotam O
Venkel is een heerlijk bijgerecht; deze geroosterde venkel is iets gekaramelliseerd en de komijn past er goed bij. De foto is van een quinoa salade waar dit goed mee te combineren is.
Foto: Robert Heijne
Ingrediënten
2 middelgrote venkelbollen, in de lengte gesneden in smalle parten
2 eetlepels vers citroensap (van 1/2 citroen)
1 1/2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel suiker
Bereidingswijze
– Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot deze heet is
– Voeg de venkel toe, breng op smaak met zout en peper en kook, af en toe roerend, tot ze zacht en goudbruin van kleur zijn (~10-12 min)
– Roer het citroensap, de komijn en de suiker erdoor en kook gedurende 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. De venkel karamelliseert.
– Serveer met loof van de venkel
Je kan ook wortel mee bakken met dezelfde kruiden.
Deze gekarameliseerde venkel kan je goed in een salade verwerken, bijvoorbeeld met quinoa en granaatappel (Yotam O).