Veganistisch

Lekkere dipsaus bij je, tortilla, chips en ook echt goed bij taco’s!

Annick geïnspireerd door www

foto: Annick

Ingrediënten

500 gram groene tomaten (groen = onrijp)

1/2 middelgrote witte ui, in kleine stukjes gesneden

1 of 2 pepers, dun gesneden (kies je favoriet, jalapeno, chilli..)

1/2 theelepel zout

1/2 bosje verse koriander (handje vol)

1 eetlepel limoensap


Bereidingswijze

Snijdt de tomaten in kwarten. Leg de tomaten op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Zet de grill van je oven aan en plaats de bakplaat op een rooster op een paar centimeter afstand van de vlammen/grill. Gril ongeveer 10 minuten of tot ze lichtbruin zijn.

Doe de gegrilde groene tomaten in je keukenmachine en pulseer een paar keer om ze in stukjes te breken. Voeg de ui, samen met de pepers, zout, koriander en limoensap toe. Pulseer nog een paar keer tot de gewenste textuur is bereikt. Pas op dat niet een soep wordt en stop op tijd. Proef op smaak en voeg naar wens meer zout en limoensap toe. De groene tomatensalsa kan direct geserveerd worden, maar is nog lekkerder na een uur of langer in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.